MOBİLYA MONTAJ





Türkiye’de bu sektör hızla gelişmekte ve büyümektedir. Ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmeler giderek artmakta ve bu alanda ciddi miktarda elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Günümüzde herhangi bir mesleği öğrenmek, mutlaka uygulamalı bilimsel eğitimden geçmeyi zorunlu hale getirmektedir. Artık hiçbir meslek ilk öğrenildiği şekilde kalmamakta, sürekli alanında yenilenmeyi gerektirmektedir. Mobilya üretiminde demonte bağlantı elemanlarını tanımak, bunları yerinde ve sağlıklı bir şekilde kullanabilmek önemlidir. Bu bilgi sizi doğru bilgiye sahip olmayandan bir adım öne çıkaracaktır.

Arıtrans Lojistik güvenlik kurallarını elden bırakmayarak dikkatli şekilde, düzgün, ölçüsünde ve kurallara uygun olarak mobilya montajı gerçekleştiren montaj ekipleri müşterilerine %100 memnuniyet garantisini hedeflemektedir.

Arıtrans Lojistik, bağlantı gereçleri, demonte mobilya elemanlarının montajı, sabit mobilya elemanlarının montajı ile ilgili bilgi, beceri ve tecrübelerini yeni nesillere aktarmak için eğitimler düzenlemekte ve pazarın önemli bir parçasını oluşturan mobilya sektörünün, daha da geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.

Mobilya yapımında kullanılan bağlantı gereçleri metal veya plastikten üretilmişlerdir. Bu gereçlerin özellikleri kullanım yerine göre farklılık gösterir. Genel olarak mobilyacılıkta kullanılan bağlantı elemanları şu şekilde sınıflandırılır:

 Minifix (Rastex) eksantrik bağlantı elemanları
 Raf tutucu (VB) eksantrik bağlantı elemanı
 Gövde(Trapez) bağlantı elemanı
 Köşe bağlantı elemanları
 Çektirmeler
 Karyola bağlantı parçaları (Karyola menteşesi)
 Kelebek somunlar
 Ay bağlantı
 Modül bağlantı elemanları
 Bağlantı köşebentleri