Taşımacılık sektörünün en kritik ve önemli parametrelerinden biri de soğuk zincir taşımalarıdır.
Çünkü, farklı sıcaklıklarda üreyen mikroorganizmaların ürememesi ve gıdaların tazeliğinin korunması için Soğuk Zincirin üretimden tüketime kadarki tüm aşamada “kırılmaması” gerekir. Et, süt, balık ve donmuş ürünler gibi hassas gıdaların korunmasında “Sıcaklık” çok önemli bir parametredir. Sıcaklık değişimleri, mikroorganizmaların üremesine neden olurken bu ürünlerin fiziksel, duyusal ve kimyasal yapılarının bozulmasına neden olur.
Bundan dolayı satın alınan ürünlerin mutlaka ambalajında belirtilen sıcaklıklarda korunması gerekir.
Soğuk Zincir; üretim aşamasından başlayıp sevkiyat, depolama ve tüketim aşamasına kadar ki süreçte gıda ürünlerinin düşük sıcaklıkta saklanmasıdır. Günümüzde, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşma isteğinde artış yaşanmaktadır. Bu da büyük ölçekli marketlerden küçük ölçekli marketlere kadar olan dağıtım kanalında Soğuk Zincirin önemini arttırmakta, daha fazla dikkat ve özenle sürdürülebilmesi gerektiğini göstermektedir.
tüketicilere olması gereken ısı aralığını koruyarak ulaştırılmasıdır. Özellikle insan sağlığı açısından önem taşıyan ilaç, aşı, gıda ürünleri gibi ürünlerde kayıp yaşanmaması adına ısı kontrolünün sağlanması oldukça önemlidir.
Looking for more information?
Gain insights into the economy, infrastructure, culture and more.